Visste du att närmare 10% av Sveriges befolkning är färgblinda? Kanske lider du själv av detta eller någon i din närhet!?

Lösningen för de allra flesta är att genomgå ett färgseendetest och hitta rätt filterglas, där du får möjligheten att se de vackra färgerna som naturen ger oss. 

Normal färgsyn till färgsvag syn.

Glasögonmagasinet/Optikkällaren är nu den största återförsäljaren för Enchroma´s avancerade filterlösningar i Sverige och Skandinavien.

De filterglas vi tillhandahåller finns även för inomhusbruk, effektiva för TV, film, dator och mycket populära bland barn, målare, grafiska formgivare och andra som har ett jobb där färgigenkänning är avgörande för ett väl utfört jobb. Dessa glas finns både med och utan Din styrka och kan monteras i de många glasögonbågar och solglasögonbågarna.

Testa ditt färgseende

Testa ditt färgseende i en av våra specialiserade ögonhälsobutiker eller gör ett enklare test här.

Vid ett test i våra specialiserade ögonhälsobutiker, går vi genom ett antal tester som leder fram vilket typ av färgseendefilter som passar just Dig, för att få ditt färgseende tillbaka.

Hos följande butiker kan du boka tid för färgseendetest:

Enchroma har utvecklat glasögon med den patenterade Color Vision tekniken. Enchroma´s filterglas består av 100st filter som filtrerar bort vissa ljusvågor som är lämpliga för färgblinda (akromatopsi). Filterglaset filtrerar med andra ord ljusets våglängder specifikt för Ditt färgseende.  

Välkommen till oss för rådgivning och vägen tillbaka till bättre färgseende!