Idag finns det många olika typer av kontaktlinser på marknaden. Det gör att nästan alla kan ha linser, oavsett synfel. Det finns vissa faktorer som kan göra att glasögon kanske ger dig den bästa skärpan, men många njuter av friheten som kontaktlinser ger och varierar mellan linser och glasögon.

Val av lins

Förutom att optikern väljer en lins som passar just ditt öga och ditt synfel så finns det olika typer av linser för att passa dina behov. Kanske du bara vill ha linser ibland – då passar endagarslinser väldigt bra. Använder du däremot linser varje dag så kanske du föredrar månadslinser. Det finns också olika alternativ till att lösa åldersynthet, t ex multifokala linser. Om man vill bära linser i kosmetiskt syfte så finns det färgade linser.

Speciallinser

Jobbar du i en miljö där det är svårt att ha kontaktlinser så kan nattlinser vara ett alternativ. Då bär man linserna på natten och är utan på dagen. Det är hårda linser som formar om hornhinnan under natten och är endast för närsynta. Det kallas Orto-K och är ett populärt alternativ till operation eftersom det är reversibelt, om du slutar att bära dem så återfår hornhinnan sin form.

Det är inte alla våra butiker som tillpassar nattlinser, är du intresserad av det så kan du vända dig till: