Idag är vi i Kalmar för att träffa blivande optiker. Det är väldigt intressant att få höra varför de vill bli optiker och vad de tycker om utbildningen så här långt. Den absolut viktigaste anledningen till att de flesta har valt optikerutbildningen är att de vill hjälpa folk att se bra, att jobba inom ögonhälsa för att i tid hitta orsaker och att rädda patienternas syn. Många nämner även modet, att man genom rätt val av bågar kan skapa sin egen stil.

Utbildningen får tummen upp av alla som vi har pratat med. Nu finns ju även utbildningen i Göteborg där Glasögonmagasinet sponsrar ett av synundersökningsrummen.

Här på mässan är det är elever från alla tre årskullar och det är väldigt tydligt hur olika långt de har kommit i utbildningen men alla verkar brinna för optikeryrket.

Representanter från Glasögonmagasinet är Martin (VD), Erik (Regionschef Väst), Jessica (Regionschef Öst) och våra två suveräna optiker (som får svara på många, många frågor) Elin och Nathalie.

Visst har vi både goodiebag, tilltugg och tävling i montern men intresset för en eventuellt blivande arbetsgivare är väldigt stort.

Här är de flesta större kedjorna representerade för det känns viktigt att knyta kontakt med blivande optiker redan nu.

Eleverna undrar förstås varför de ska välja just Glasögonmagasinet som arbetsplats. Att vi är en helägd och svensk liten kedja väger tungt, likaså att vi fokuserar mycket på det kliniska, ögonhälsa och att vi är en familjär kedja som samarbetar mellan butikerna.

Man får en härlig känsla när man pratar med alla blivande optiker och känslan är att ’…den ljusnande framtid är vår!’