Yalea är ett glasögonmärke som inte bara har fina, nätta bågar utan de har också har namngett sina bågar efter starka kvinnor.

När jag här tänkte skriva om några enstaka modeller så har jag väldigt svårt att välja. Inte bara för att det är snygga och lättburna bågar utan också för att man vill ju lyfta fram alla dessa historier om starka kvinnor!

Så vem och vilken båge ska jag börja med?

Jag börjar med vår egen Greta.

Greta Thunberg är ju en svensk miljöaktivist som är känd för att utmana ledare världen över att ta tag i klimatkrisen och agera mot klimatförändringar. Hon har fått flera utmärkelser och är med bland Time´s lista över de 100 mest inflytelserika personerna.

Hon har dessutom varit nominerad till Nobels fredspris 2019, 2020, 2021 och 2022.

Bågen som får bära hennes namn är en fin plastbåge, lätt melerad och med Yalea-monogrammet på skalmen.

Mitt nästa val blev Heidemarie Martha Stefanyshyn-Piper. Hon är en amerikansk marinofficer och före detta NASA-astronaut.

Hon har fått flera medaljer och utmärkelser (Meritorious Service Medal, två stycken Navy Commendation Medals och två stycken Navy Achievement Medals). Under sina två rymdresor gjort fem rymdpromenader på totalt 33 timmar och 42 minuter.

Bågen som är uppkallad efter Heidemarie är en plastbåge med mjuka former och djärva färger. Även den här bågen har Yalea-monogrammet och den typiska avslutningen på skalmen.

Vad vore detta inlägg utan att nämna Moder Teresa?

Moder Mary Theresa Bojaxhiu som blev helgonförklarad av den romersk-katolska kyrkan, Sankt Teresa av Calcutta. Hon var en katolsk nunna och missionär med rötter från Albanien och Indien.

Hon grundade Missionary of Charity, en religiös församling som tog hand om människor med HIV/AIDS, spetälska och tuberkulos. Jag tror att alla vet att hon fick Nobels fredspris, hon fick det 1979.

Här är det en nätt metallbåge som får representera Moder Teresa. Det är en båge som har fina, diskreta färger och passar ypperligt till progressiva glas med sin mjuka och lätt rundade form.

Det här är ju bara ett axplock av alla fina bågar och historier.

Välkomna in i butikerna för att höra mer och prova modellerna!