Vi följer noga de riktlinjer och råd som kommer från Folkhälsomyndigheten. Det finns idag ingen rekommendation att hålla butiker stängda, det är tvärtom så att det nu är viktigare än någonsin tidigare att vi stöttar våra lokala butiker & företag så mycket vi kan.

Vi som optiker har redan i grunden, enligt branschens egna krav, en mycket hög nivå gällande hygien.

Utöver detta har vi vidtagit flera andra försiktighetsåtgärder för att förebygga och säkerställa både kunder och medarbetares hälsa, samt göra allt vi kan för att minska smittspridningen.
Som exempel kan nämnas att vi förstärkt vår redan goda handhygien samt att vi löpande nu inte bara torkar av och desinficerar utrustning samt verktyg utan också andra kontaktytor i butiken mer noggrant.

Personalen jobbar med munskydd eller visir. Vi tillåter endast en kund per 10 m2 i butikerna och ser helst att ni ert sällskap väntar.

I vårt jobb träffar vi väldigt många människor och vi kommer ganska nära våra kunder. Därför ber vi er att respektera vår önskan att ni stannar hemma vid ev. sjukdom eller symptom på sjukdom för att minska smittspridning i samhället. Av samma skäl arbetar inte vi om vi känner minsta sjukdomssymptom.

Med tanke på Coronaviruset/Covid-19 så ber vi även er som befunnit er på resa att avvakta med att besöka oss tills det är säkert fastställt att det inte föreligger risk för smitta.

Efterfrågan på våra tjänster har minskat under rådande situation och vi har därför anpassat våra öppettider. Ni ser våra tillfälliga öppettider under respektive butikssida här på hemsidan, se våra butikssidor.

Hoppas på er förståelse och på att situationen snart blir som vanligt igen.

Nu mer än någonsin behöver vi er hjälp, stötta dina lokala företagare, tack.

Martin Åberg
VD Glasögonmagasinet & Optikkällaren