Vad menar vi egentligen med att ett glas kan vara bra, bättre eller bäst? Och ändå har alla glasen rätt styrka?

När man blir äldre så behöver man olika styrkor på olika avstånd, det vanligaste alternativet idag är progressiva glas. En del använder bifokala/dubbelslipade glas fortfarande, men det blir mer och mer ovanligt.

För att få olika styrkor i glasen och seende på alla avstånd utan den skarpa kant som det är i bifokala, så skapas tyvärr en liten suddighet längst ut i glaset. Från allra första början så var det bara en smal korridor för närseendet men nu med ny teknik så kan man skapa glas som är extremt bekväma att bära och som tillgodoser dina behov.

Alla har lite olika seende och kraven på synfält varierar lite från individ till individ, val av båge kan också påverka val av glas. Därför vill vi alltid att du besöker oss i butiken innan vi kan rekommendera dig glas, vi vill ju rekommendera det som passar just dig bäst.

Vi har delat in våra progressiva i tre grupper – bra, bättre och bäst.

På bilden kan du få en uppfattning om skillnaden men det är alltid enklare att förklara vid ett besök.

Välkommen in i butiken så berättar vi mer!