Äntligen börjar solglasögonsäsongen på riktigt!


Det är klart att man alltid ska skydda sina ögon mot solens strålar men så här på våren så får solglasögonen en lite annan innebörd. Det handlar lite mer om vad man vill ha för stil, vilken attityd man vill visa och utseendet får kanske spela en större roll än just det faktum att man skyddar ögonen.


Precis som med vanliga glasögon så passar olika typer av solglasögon bäst vid olika tillfällen.


Du kanske inte vill sitta och glassa på uteserveringen i dina sportsolglas som du har när du kör triathlon. Eller de stora, tuffa solglasen med gradalfärgat glas som passar när man går shoppingrundan, kanske bara är i vägen och för tunga när man går i skogen. Polariserade glas är ju givna om man kör mycket bil men kan ställa till det om man behöver läsa på skärmar.


Att fler och fler väljer solglasögon med styrka är ett tecken på att vi blir mer och mer medvetna om värdet av att vi behöver skydda våra ögon. Det finns givetvis både clip-on och suncover men det blir lite klumpigare och mer svårhanterligt.


Självklart har Glasögonmagasinet Optikkällaren flera val för dig som kund, ta med dig solen till våra butiker så hjälper vi dig!